personal

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Wednesday, November 29, 2017


Assalamualaikum dan selamat malam. Setelah nat sekian lama menyepi ~ not so long pun and for sure takda yang cari :D .. ke'busy'an as a student melanda saat-saat ini dan blog pun dibiarkan begitu saja .. entry kali ni just share pasal personal though nothing serious, so santai-santai ja gitu .. Thanks to kak sofie sebab adakan ni segmen dan di saat-saat akhir ni la baru nat berkesempatan nak kacau ni blog.  OK !
Nama penuh Nor Natrah Izati disingkatkan jadi Nat. Officially 20's on 10 Oktober 2017 and berasal dari Tawau, Sabah. Currently tengah melanjutkan pengajian di Universiti Malaysia Sabah dan masih single. Full time as a student and part time as blogger and freelance designer.
Jenis yang introvert AT FIRST, but bila dah selesa and kenal lama akan tau la perangai macam mana :D .. not so feminin and tak juga tomboyish .. lebih tertarik kepada gadget compare to that 'make-up' stuff.

Permulaan sebagai Blogger
At first nat just suka baca cerpen kat blog tapi tak ingat sapa punya then ada classmate dulu which is Yaya yang aktif blogging pada masa tu. Dia selalu 'up' kan url blog nya, nampak comel dan best ja design blog tu, start dari tu tertarik dah nak 'sign up' kat blogger ni. Nat bukan jenis yang suka menulis, nak karang ayat yang berbunga-bunga pun tak pandai. Hehe, even nak post 1 entry pun kena ambik masa 1 week untuk buat. Mula ber'blog' masa form 4 and so far ada 3 blog pernah buat tapi blog pertama tu dah delete, 1 tahun ja bertahan. Yang ni blog kedua bertahan sampai sekarang tapi url pernah tukar and blog ketiga just untuk buat preview design blog ja.

Entry blog ni pun banyak pasal join GA, contest, segmen macam ni and etc. kalau tak memang tiada la isi blog ni 😅. Nat more to di sebalik tabir blog ni, suka edit design blog main dengan coding apak tu semua. Lebih-lebih dulu masa zaman yang nda berapa matang, suka design blogskin yang comel-comel tu. Habiskan masa untuk hadap benda tu ja sebab nak update entry tak da idea, tapi gatal jugak mau buka blog 😁.

Memang jenis tak suka nampak and buat ayat-ayat yang panjang ni, melainkan ada cerita la mau up. Suka bermain dengan nombor and coding pelik-pelik tu semua. Tapi not all programming language la 😅. Even study sekarang ambik kursus dalam bidang IT yang hadap banyak coding dan disebalik tabir punya kerja juga tu.

Now dah join komuniti Sabahan Blogger thanks senior-senior blogger sana bagi banyak tunjuk ajar.

Sekian saja sharing untuk post kali ni. Thanks yang sudi baca, jom meriahkan lagi segmen ni ..



Untuk menyertai Segmen ini,